Напомнят ни за Ковид-ваксините

В Благоевград, до края на годината, има мобилен ваксинационен пункт. Напълнооборудваният кемпер е на Български червен кръст, а посициатя му в Благоевград е част от кампания, която обхваща пет града – Бургас, Благоевград, Враца, Добрич и Сливен.

С настъпването на есенно-зимния сезон нараства и възможността за увеличаване броя на заразените с COVID-19 в страната. По тази причина мобилните ваксинационни пунктове на Българския Червен кръст възобновяват своята дейност. Мобилните ваксинационни пунктове на организацията ще разполагат с обучен медицински екип, който ще предостави възможност на всички желаещи да получат достоверна информация както по отношение на вируса и негово разпространение у нас, така и за потенциалните постковид симптоми. Това ще им даде възможност да вземат своето решение дали да си поставят ваксина срещу COVID-19.

От 28 ноември до 2 декември, от 16:30 ч. до 19:30 ч., мобилният ваксинационен пункт в Благоевград ще бъде на разположение на жителите и гостите на града в парка, намиращ се в близост до МБАЛ Благоевград.

Позиционирането на мобилни вакцинасионни пунктове в различни краища на страната е част от дейностите по инициативата на Българския Червен кръст „Ти решаваш“ по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Пълния график, до края на годината, на определените към момента локации на всички мобилни ваксинационни пунктове, може да бъде видян на уебсайта на инициативата.

Планираните до края на годината дейности са само малка част от действията, които се реализират по инициативата на Българския Червен кръст – „Ти решаваш“, която има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности. Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе решение дали да си постави ваксина срещу COVID-19 . По линия на кампанията се предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация, създадена е и възможност за ваксинация.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *