„Листопад“ стана чисто нова за 30 месеца и 1,2 млн. лв.

Зам.-кметът на Благоевград Мария Петрова преряза лентата на новоизградената ул. „Листопад“.

След реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на Благоевград, заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова откри изградената и благоустроена ул. „Листопад“, намираща се в IV микрорайон в областния център.

В резултат на извършените дейности е подобрена транспортната свързаност в жилищния район. Реализирана е нова инфраструктура, което е предпоставка за по-високо качество на живот и облекчаване на трафика по съседните улици в квартала.

Обектът е реализиран по спечелен  проект от Община Благоевград „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“.

В резултат на дейностите са постигнати и условия за намаляване на фините прахови частици във въздуха.

Преди официалната церемония по откриване на обекта, в сградата на Община Благоевград се проведе и заключителна пресконференция във връзка със завършения проект. В срещата участие взеха заместник-кметът Мария Петрова, представители на екипа на проекта, заинтересовани страни и граждани.

Чрез реализираните дейности е постигнато подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда.

Продължителността на проекта бе 30 месеца, с общата стойност 1 276 590.99 лв., от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лв. и национално съфинансиране 191 488.65 лв.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *