Scapto Cup – пак спортът ни обединява с добро

Тази Коледа ще бъде Коледа в духа на Скапто Къп 2022! След 2 години пауза заради Ковид-пандемията, се завръща любимият Scapto Cup! Най-силният благотворителен турнир в Югозападна България ще е на 17 и 18 декември в Благоевград. Любителите на най-популярната игра ще се съберат в спортната зала на ЮЗУ

Това ще бъде четвърто коледно издание на Scapto Cup, а със събраните средства организаторите от фондация „Скапто“ ще поставят началото на иновативен, амбициозен проект в обществена полза в областния град – закупуване и инсталиране на автоматични дефибрилатори на ключови места с активен детски спорт като училища, спортни зали, открити терени, както и обучение за работа с тях.

През годините зад благотворителните каузи на Scapto Cup са заставали голяма част от звездите на българския спорт, сред които Христо Стоичков, Кирил Десподов, Светослав Дяков, Иван Цветков, Димитър Илиев, Антон Костадинов, Станислав Костов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Иван Горанов, Юлиян Попев и много други. Тазгодишното издание на турнира по традиция отново ще обедини легендарни имена и фенове заедно в името на доброто!

През 2019 година, благодарение на всички, които подкрепиха Scapto Cup, бяха събрани близо 39 000 лв. Със средствата бе извършен пълен основен ремонт на Операционна зала в Родилно отделение към МБАЛ – Благоевград, като крайният резултат срещна огромна обществена подкрепа!

И тази година организаторите продължават искрено да вярват, че голямата промяна започва с малките стъпки на всеки един от нас!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *