„Между девет планини“ тази вечер, премиерно в Благоевград

Творците от емблематичния Ансамбъл „Пирин“ представят за първи път спектакъла „Между девет планини“.

Концертите са част от Коледния фестивал, който преминава под мотото „Да бъдем заедно на Коледа!“. Тази вечер е премиерата, спектакъл има и утре, но билетите отдавна са свършили.

„Между девет планини“ е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Изграден върху няколко картини, спектакълът показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини“.

Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор.

Поднесен на най-високо професионално ниво, „Между девет планини“ няма да остави безучастна публиката и ще остави траен спомен във всяко българско сърце.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *