Стоплиха хора в нужда на Коледа

В навечерието на Коледа Община Благоевград предостави дървесина за огрев на още жители от уязвими групи.

Сред тях е и жена, чието дете е със 100 % ТЕЛК.

Дървеният материал е придобит вследствие на почистването на коритото на р. Благоевградска Бистрица, разпоредено от кмета Илко Стоянов, а количеството, което получават лицата е по 3 куб. м.

Дървесината за огрев се отпуска на социално слаби хора, които не получават помощи за отопление.

По време на първия етап от почистване на коритото на р. Благоевградска Бистрица е обхваната площ от около 6 км., като са изрязани близо 200 куб. м. материал.

Списъците, по които се дават дървата, са предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“ и Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

В продължение на няколко месеца служители на ОП „Озеленяване“ извършваха дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета, с цел превенция на наводнения при евентуални обилни валежи.

Първият етап от акцията се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.

През пролетта на 2023 г. ще стартира и вторият етап от почистването, като ще бъде обхванат периметърът от баражите в посока парк „Бачиново“.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *