Празник за украинските деца в Благоевград

Над 70 украински деца получиха подаръци от Дядо Коледа. Доброволци организираха празник за децата на украинските бежанци. Малко приказна магия, светлинките на коледната елха, красотата на уютната зала, рождественски песни, молитви, музика, приказни герои, игри, изненади, подаръци… и виждаш вълшебство. Блясъкът в очите и радост на лицата на децата, които от месеци, заради страшните събития, не са в своята родина – Украйна. Но тук в Благоевград намират своя втори дом, нови приятели и добри хора.

„Празник е.  И когато чуваш благодарност от техните майки към всички, които са направили децата им, дори и за кратко щастливи, разбираш, че всички усилия, вълнения, грижи, недоспиване не са били напразно“, казва един от организаторите Елена Бърдарска. Тя е учител по музика в 8-мо СУ „Арсени Костенцев“, също от Украйна, но снаха в Благоевград и със своите ученици отправи първия поздрав към украинските деца.

Днешният ден е избран за тържеството, тъй като на тази дата в Украйна почитат Свети Николай, заяви Савина Топурска един от доброволците, която от самото начало помага на украинските бежанци.

Песни, танци и стихотворения бяха подготвили и украинските деца, а кулминацията на вечерта бе пристигането на Дядо Коледа и Снежанка.

Тържеството премина с много емоции, като всички направиха така, че децата да усетят празника и да се почувстват като у дома си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *