Наплив на кандидати да правят пътя Гоце Делчев – Доспат

15 са кандидатите за изготвянето на технически проект за ремонта на близо 42 км от пътя Гоце Делчев – Доспат.

Третокласният път е единствената пряка връзка между областите Смолян и Благоевград. По пътната отсечка преминава трафикът за Ягодинската пещера и пещерата Дяволско гърло, както и до с. Триград и Триградското ждрело.

Индикативната стойност за изпълнение на поръчката е 838 000 лв. без ДДС.

Отворените оферти са на:

„ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД;

Обединение „Ей Джей – Виа“ ДЗЗД, с участници: „ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и „Ей Джей Консулт“ ЕООД;

„Инфра про консулт“;

„ВИА-ПЛАН“ ЕООД;

„ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД;

„ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД;

„И КЮ И КОНТРОЛ“ ООД;

ДЗЗД „АМ Хемус-2016“, с водещ участник „АМ ХЕМУС – 2016“;

ДЗЗД „Транслогистика“, в което са: „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД и „ЛОГИСТИКА 21“ ЕООД;

„ПЪТПРОЕКТ 2000“ ООД;

„ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД;

„АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД;

„ЪРБАН ГРУП“ ЕООД;

„ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД;

„ИНСТИТУТ ПО ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

Участъкът, за който ще се изготви технически проект, започва от кръговото кръстовище с второкласния път II-19 Симитли – ГКПП „Илинден“ в град Гоце Делчев и завършва при границата между областите Благоевград и Смолян /в района след село Осина/. Отсечката преминава през селата Дъбница, Долно Дряново и Сатовча. Включено е и проектиране за ремонт на 11 мостови съоръжения. Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни дейности и ще може да стартира необходимото възстановяване на участъците.

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ включва и изготвянето на технически проект за основния ремонт на още 46,3 км от пътя III-197 Доспат – Борино – Тешел. Това е отсечката от района на язовир „Доспат“ до разклона за кв. „Настан“ на град Девин. Предвид сложността на дейностите се налага отделна процедура за проектирането и изпълнението на укрепителните работи на двата участъка при 78-ми км и при 86-ти км на трасето. Избраният изпълнител след проведена процедура по ЗОП продължава работата за изготвянето на технически проект за основния ремонт.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *