Вдигат втори протест заради покровнишкия мост

Благоевградски села излизат на втори протест заради затворен повече от година мост.  Недоволните жители на Покровник, Мощанец, Падеш, Габрово, Дебочица и Лешко, харчещи скъпо гориво за десетина-петнайсет километра повече на ден по обиколния маршрут, се организират за 15 януари.

В неделния ден се събират на кръговото кръстовище при село Зелен дол. Заканват се да блокират магистрала „Струма“. Търпението им преля, след като преди дни бившият областен управител и настоящ зам. министър Н. Шушков разкри, че държавата е бездействала цяла година и въпреки проведената обществена поръчка и избран изпълнител, изграждането на ново съоръжение не може да стартира, тъй като не са били предвидени пари за преместване на газопровода, минаващ по затворения мост.

Припомняме, мостът пропадна през декември 2021 година, когато река Струма. Месеци по-късно отпуснаха над 7 милиона лева за изграждане на мост, тъй като специалисти констатираха, че ремонтът не е решение.

Все още няма яснота кога ще стартират строителни дейности и след колко години ще се възстанови движението по трасето. Именно заради безхаберието хората се вдигат отново на крайни действия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *