Разменихме животни с другите зоопаркове

Две бебета от вида гривест козирог се родиха преди дни в зоопарка в Благоевград. Те се намират в клетката на своите родители и са под наблюдението на ветеринарен лекар, като за тях се полагат всички необходими грижи.

В края на миналата година паркът за животни в областния център на Пиринско бе обогатен и с нови видове, осигурени на разменни начала от зоологическите градини в Стара Загора, Павликени и Разград.

Сред новите обитатели са 2 щраусоподобни птици – нанду, 2 бр. гривест козирог  и 2 бр. елен лопатар. Те са двойки от мъжки и женски пол. Освен тях в зоопарка в Благоевград бе доставена и женска лама.

Осигурени са им всички необходими условия за живот.

В зооцентъра в Благоевград има над 300  животни, в това число и птици, които са обгрижвани от ветеринарен лекар. Те имат индивидуални ветеринарно-медицински картони, както и утвърдени индивидуални хранителни дажби, според вида.

Предстои и обновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развитие на Общината (ПИРО), като дейностите предстои да стартират след като започне усвояването на средства от европейските фондове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *