Гледаме преди всички филма „Майка“

Публиката на шест български града има привилегията да съпреживее преди всички други филма „Майка“ – суров и нежен едновременно, вдъхновен от реалната история на една българка и нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца – в триумф на един различен тип „родителство“.

В Благоевград филмът ще бъде прожектиран на 13 януари, от 18:30 часа, в кино Cinemax, а веднага след прожекцията публиката ще се срещне лично с Дария Симеонова – изпълнителка на главната роля и със Зорница София – режисьор и съсценарист на филма,

Турнето стартира след седем фестивални участия, четири награди и топлия прием на Киномания. Градовете са Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Перник. Час преди прожекцията в Благоевград, в Градската художествена галерия ще бъде открита фотоизложбата „Далече от Африка“ на Елена Панайотова и Атанас Кънев. Личната история именно на Елена Панайотова вдъхновява създаването на филма. Така в Благоевград, публиката ще може да проследи и предисторията на сюжета на филма.

„Майка“ е продукция на България – Германия – Хърватия. Екипът е в състав:

Режисьор – Зорница София

Продуценти – Зорница София и Петър Минчев

Сценарий – Зорница София и Миглена Димова

Оператор – Крум Родригес

Монтаж – Виктория Радославова и Мартин Савов, Музика – Дарко Маркович, Художник – Калина Челебиева

Участват: Дария Симеонова (Елена), Леон Лучев (Леон), Дария Димитрова (Виктория), Перис Уамбуи (Мили), Стийв Матиас (Мат).

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *