В Благоевград пусна корени първото дърво на знанието

Българският еврокомисар по иновациите и образованието Мария Габриел засади в 7 СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград първото за България дърво от кампанията за целия ЕС „Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г”. Засаждането на дръвчето символизира както обединението на силите ни на европейско и национално ниво, така и взаимния ни ангажимент заедно да опазим планета ни за бъдещите поколения.

С ученици в 7 СУ еврокомисарят Мария Габриел дискутира за образованието за климата, опазването на околната среда и ролята на иновациите в образованието. Във фокуса на дискусията бяха новостите по програма „Еразъм+“ и „Коалицията за образование за климата“. „Новият европейски Баухаус” също привлече вниманието на учениците в 7-мо СУ „Кузман Шапкарев, удовлетворена е от срещата си еврокомиса Габриел.

Дърветата са живот, символ на кампанията на Европейския съюз „Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г”. Да засадиш дърво е да поставиш началото на една малка вечност. С инициативата искаме да привлечем вниманието на младежите към едно от основните предизвикателства: зеления преход и изменението на климата. Идеите, активното участие и творчеството на младите европейци са ключови за постигане целите на Зелената сделка и справяне с предизвикателствата, свързани с климатичните промени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *