Дадоха зелена светлина за нощна аптека и паркинг пред болницата

На днешното първо редовно заседание за тази календарна година, Общински съвет Благоевград постанови 42 решения.

С 31 гласа „ЗА“ общинските съветници дадоха положителен вот по предложението на кмета на община Благоевград, относно осигуряване на средства за обезпечаване на дежурствата на нощна аптека в града ни.

Местните парламентаристи дадоха съгласие община Благоевград да обезпечи нощните дежурства на  аптеките в размер на 306 лева за дежурствата през 2023 г. и упълномощи кмета да сключи договор с аптеките, които ще поемат нощните смени.

Съветниците гласуваха единодушно и по предложението на Георги Иванов – общински съветник към Общински съвет Благоевград, относно отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лева на Лиляна Кирилова Илиева.

Тя е млада семейна жена, с малко дете, която от три години се бори с коварно онкологично заболяване. До момента е преминала две операции, 25 лъчетерапии и 16 химиотерапии, подлагана е на експериментално лечение във Франция, но за съжаление всичко до момента не дава желания резултат. Сега надеждата й е за имунотерапия в Турция. Цената за лечението ѝ е непосилна за нея и семейството ѝ.

Общинските съветници дадоха съгласие и за изработване на инвестиционен проект за пристрояване, основен ремонт и внедряване на мерки за подобряване енергийната ефективност на сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев“.

С 26 гласа „ЗА“, 4 „Против“ и 5 „Въздържал се“ общинските съветници дадоха зелена светлина за изграждане на паркинг пред болница „ПУЛС“ в Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *