Кметът Илко Стоянов обсъди с читалищното ръководство забавения ремонт на сградата

Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, в рамките на която бяха обсъдени наболели проблеми. Основен акцент в разговора бе забавеният ремонт на сградата по вина на избраната чрез проведена обществена поръчка фирма изпълнител, както и произтичащите трудности в резултат на липсата на строително-монтажни работи към този момент.

В условията на конструктивен диалог председателят на читалището Васил Новоселски постави въпроси, свързани с непрекъснати течове при валежи, които създават риск за инструментите и имуществото в сградата, възможности за поставяне на фотоволтаична система с цел оптимизиране на разходите, разпределението на залите и др. Стана дума и за споровете около кафе-клуба към институцията.

Представителите на настоятелството благодариха на кмета за наложената от него практика за директен диалог, вместо да се води непрекъсната писмена кореспонденция.

„Заедно, с общи усилия,  ще успеем да решим проблемите, натрупани през годините. Читалището е една институция, която поддържа духовността и самосъзнанието на българите и трябва да бъде развивана“, заяви пред читалищното настоятелство кметът Илко Стоянов.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *