снимка: wikipedia

Няколко причини да спрем да гледаме тв новините

През последните години гледането на тв новините ни дава редица негативни влияния, които пречат на нашия позитивизъм и оптимизъм, понижават нашите вибрации, изпълват ни с гняв и тревожност, пречат ни да израстваме духовно. Нашето физическо и психическо здраве е тясно свързано с нашите мисли и за съжаление често не осъзнаваме, че новинарските емисии ни въздействат негативно.

Ето няколко основателни причини, поради които не трябва да гледаме новини:

Насилие

Голяма част от водещите тв новини ни показват събития, свързани с насилие. Често водещи теми са убийства и войни. Когато гледаме и слушаме за тези ужасни неща, ние се ядосваме и тревожим, а тези чувства са свързани с ниските вибрационни полета.

Икономически и финансови проблеми

Ако всеки ден слушаме за световните икономически и финансови проблеми, за безработицата, за дълговете на страната ни и т.н., то трудно ще останем положителни и оптимистични, защото мислите ни ще бъдат насочени към тези неща и тогава нищо добро няма да постигнем.

Природни бедствия

Природните бедствия като наводнения, урагани, земетресения, пожари и т.н.са част от драматичните събития, върху които се фокусират повечето новини. Подобни неща се случват всеки ден, но няма нужда да мислим за тях и за това дали и на нас ще се случат, защото тези мисли ни дават само тревожност.

Консуматорство / Материализъм

Голяма част от водещите новинарски медии фокусират вниманието ни върху разни видове безполезни джаджи и по този начин ни насърчават да консумираме повече, отколкото имаме нужда. Започваме да харчим повече пари, отколкото изкарваме, дори затъваме в дългове, само и само да сме в крак с модата, купувайки поредната материална вещ.

Реклами

Рекламите не са нищо друго, освен да ни внушават какво точно трябва да ядем, да пием, да носим и т.н. Рекламите от телевизията ни влияят подсъзнателно. Те също ни карат да харчим ненужни пари за още по-ненужни вещи. Освен това, напоследък се рекламират основно бързи кредити и лекарства, а това никак не влияе добре върху нашата психика, която е тясно свързана с нашето здраве. Също така рекламите ни показват едни красиви и успешни хора, с приятен външен вид и това ни кара да чувстваме, че не сме достатъчно добри, че трябва да станем и ние успешни и красиви, а уловката е, че трябва да си закупим продукта, който се рекламира. За съжаление, въпреки че изглежда абсурдно, много хора попадат в този капан, робуват на мода, марки, идоли, в противен случай рекламите нямаше да съществуват.

 

Тревожен тон на водещите

Ако някога сте се изнервяли от самите водещи на новинарските емисии, и някои спортни новини, то това се дължи на техния тревожен тон, с който ни съобщават новините. Дори и само да ги слушаме без да ги гледаме, ние подсъзнателно усещаме тяхната фалшива загриженост, интонацията им на тревожност, а това само ни разстройва и не ни дава нищо положително.

Пропаганда

Обществена тайна е,че всички държавни правителства предоставят „важните” си новини на мейнстрийм медиите. А единствената цел на тази платена пропаганда е да насади в обществата страх, зависимост и точно определено мнение по различни теми.

 

Споделяме с приятели

Обикновено споделяме с близките си това, което виждаме по новините, за да освободим напрежението, но това окозва лошо влияние върху нашите вибрации. Ние не само сме гледали лоши новини, но вече имаме изградено мнение, което разпространяваме. По този начин ние предаваме негативно послание към хората около нас, изпълвайки самите себе си с негативни мисли. Ако спрем да гледаме новини, ние много бързо ще заменим тези негативни мисли с положителни и градивни.

За да се избавим от целия този негативизъм, добре е вечер да прекарваме повече време, занимавайки се с нещата, които обичаме и които ни зареждат положително. Вместо да гледаме новини, по-добре да се отпуснем с хубав филм, или да прочетем хубава книга, да вечеряме с приятел, да прекарваме време със семейството си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *