Кметът Стоянов на половин век на родното училище

50-годишен юбилей отбеляза   VII СУ ,,Кузман Шапкарев“ в Благоевград.

Училището се гордее не само с модерната база, но с постиженията на учениците и квалификацията на  учителите. Заветите на Кузман Шапкарев и Кольо Фичето посрещат всеки ден на входа учениците. Още през 2014 и 2015 година е „Училище на годината“. След това Кеймбридж училище, STEM училище, иновативно, глобално, училище по родолюбие.

Кметът Илко Стоянов, който е и възпитаник на VII СУ „Кузман Шапкарев“, бе гост по време на  честванията по повод 50 години от създаването на учебното заведение.

Юбилеят бе отбелязан с тържествен концерт в зала „Пейо Яворов“, в който участие взеха местни танцови и музикални школи, както и бивши и настоящи ученици и учители.

Кметът Стоянов отправи приветствено слово и поздрави ръководството, преподавателите и възпитаниците на VII СУ за усилията в посока утвърждаване авторитета на училището.

„Благодаря за прекрасната програма, на която всички в тази зала станахме свидетели. Лично за мен нямаше по-подходящ начин, по който да си припомня за това, откъде съм тръгнал. Животът ми е тясно свързан със VII СУ „Кузман Шапкарев“ и бе удоволствие да присъствам на това тържество, организирано по повод годишнината на учебното заведение.

За мен VII СУ е първото училище, там създадох и първите си трайни приятелства, a това е нещото, с което започва осъзнатият  живот на всеки един от нас.

Г-жо директор, поздравявам Ви за всичко, което правите за училището, защото то върви напред и нагоре. След като видях и усетих цялата положителна енергия в тази зала, сигурен съм, че то ще пребъде“, каза кметът Илко Стоянов.

Освен музикално-танцова програма беше подготвена и детайлна презентация, показваща постиженията на училището през годините в различни сфери.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *