Планират място за сергиите с мартеници

От понеделник, 6 февруари, търговците на мартеници могат да подават заявление за търговска площ в пешеходната зона в Благоевград. По два квадрата ще дават за сергия, наемът е 144 лева.

Заявление по образец за ползване на открита площ следва да бъде взето от деловодството на Общината. След като бъде попълнено и преди да бъде подадено се уточнява № на желаното място, съгласно одобрените схеми в зала № 5. Крайният срок за депозиране на документите е 17.02.2023 г.

Базарът за продажба на мартеници,  цветя и сувенири за св. Валентин ще започне от 08.02.2023 г. и ще продължи до 09.03.2023 г.

Местата, определени за продажба на артикулите се намират на на ул. „Тодор Александров“, пл. „България“, ул. „Димитър Талев“,пл. „Георги Измирлиев“, ж.к. „Еленово“ и ж.к. „Струмско“. Таксата за едно място от 2,00 кв. м. е 7,20 лева с ДДС на ден, като броя на местата по одобрена схема за продажба на мартеници и сувенири е 144.

Съгласно Решение на Комисията по преместваемите обекти № IІI.1 по Протокол № 2/ 26.01.2023 г. едно лице има право да подаде молба само за две места, от които само едно пред МОЛ “Ларго”.

В едноседмичен срок след подаване на заявлението, лицето следва да заплати дължимата такса на касата на Общината. В случай че срокът не се спази, заявените места се предоставят на други лица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *