Спортът обедини Благоевград! Стотици казаха „НЕ“ на затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“

Стотици хора, сред тях треньори, родители и деца спортисти, се събраха тази вечер, за да изкажат своето несъгласие относно намерението на ДНСК да затвори залите в парк „Македония“, в които се провеждат тренировъчни процеси.

Мероприятието е самоинициатива на спортната общност в Благоевград, която получи пълна подкрепа и от кмета Илко Стоянов.

„Събирали сме се с всички вас винаги по хубави поводи. Знаете колко медали са спечелени в този и за този град. Знаете колко радост и гордост са ни носили и продължават да носят нашите спортисти. Радвам се, че и днес сме заедно, защото съм сигурен, че можем да успеем да се преборим за нещо, което е наше право, право на хората в този град.

Благодаря на треньорите, на всички родители и всички деца, които са тук!

Благодаря ви, че участвате в този процес безрезервно! Сигурен съм, че има изход от тази ситуация и той никак не е труден, трябва само държавата да покаже воля, да покаже че иска да помогне и да даде шанс на бъдещето на България, на бъдещето на Благоевград и най-вече на бъдещето на всички тези деца“, каза пред събралото се множество кметът Илко Стоянов.

Треньори на спортни клубове също благодариха за активната гражданска позиция на родители и деца спортисти.  

„Щом сме тук, означава, че ни е грижа, а това е най-важното“, заяви Тодор Козладеров, председател на таекун-до клуб „Фолкън“ и треньор на националния отбор по таекуон-до.  

 „Винаги сме искали не да ни помагат, а да не ни пречат. За съжаление спортната общност в Благоевград става жертва  на институционални действия и една безсмислена война. Всичко това може да се реши по напълно цивилизован начин и децата на Благоевград да тренират спокойно“, заяви Ясен Неделчев, представител на бейзболен клуб „Бизоните“.

 По време на тазвечерното мероприятие спортната общност в Благоевград инициира и подписка в подкрепа на работещи спортни зали в парк „Македония“. Тя ще бъде представяна като част от кореспонденцията на кмета с всички институции, имащи отношение със случая. 

*Снимки: БТА

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *