Премиер и работодатели с ясен сигнал към нелоялните търговци на хранителни продукти

Представителите на бизнеса подкрепиха действията на правителството по въвеждането на ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките на стоки от производителя до щандовете в магазина. Това стана на среща на министър-председателя Гълъб Донев с ръководствата на национално представителните работодателски организации в рамките на инициативата му за експертно обсъждане на ценообразуването при хранителните стоки и възможностите за намаляване на инфлацията.

Работодателите и служебният кабинет изразиха общо виждане за необходимостта от задълбочен анализ по проблема, който включително да бъде ясен сигнал относно нелоялните практики на пазара.

Премиерът Донев акцентира върху ползите от конструктивния диалог на правителството с бизнеса и призова работодателите да продължат да бъдат активен партньор за решаването на проблемите, засягащи всички български граждани. Министър-председателят специално подчерта усилията на предходния служебен кабинет за успокояване на пазара и овладяване на базисните фактори за инфлацията – природния газ, електроенергията и горивата.

Обсъдена бе и темата за приемането на еврото и целенасочената работа за постигането на целевата дата 1 януари 2024 г. Правителството и работодателите изразиха единно мнение, че присъединяването на България към еврозоната продължава да е ключов приоритет за страната ни. Възможностите за бизнеса по линия на Плана за възстановяване и устойчивост и европейските фондове бяха също сред разгледаните в рамките на срещата теми.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *