4 шофьори на градус правят катастрофи в Симитли, Благоевград, Добринище и с. Яново

Не спират случаите на безотговорно шофиране след употреба на алкохол, като при много от тях последиците са тежки. Ето четири от тях, регистрирани от органите на реда през последните дни.

На 10.02.2023 г. около 20:00 часа на ул. „Бреза“ в гр. Симитли, 29-годишен мъж от града губи контрол над управлявания от него лек автомобил „Ягуар“, в резултат на което преминава в ляво на пътното платно, качва се на тротоара и се блъска в ел. табло. Водачът на автомобила се отървава с фрактура на носа. При направената му проба с техническо средство е отчетено наличие на 1,69 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

На 11.02.2023 г. около 23:10 часа на път II-19 на изхода на гр. Добринище в посока гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Ваз“, управляван от неправоспособен 45-годишен водач от с. Горно Краище не се е подчинил на подадени звуков и светлинен сигнал на полицейски патрул при РУ-Банско и продължил пътя си, като в района на разклона за с. Елешница е излязъл от пътя и се е завъртял. Водачът на автомобила е пострадал с комоцио. От органите на реда е установено, че автомобилът е с прекратена регистрация, а 45-годишният мъж шофира с наличие на 0,98 промила алкохол в издишания въздух.

На 12.02.2023 г. около 02:40 часа в с. Яново, общ. Сандански, лек автомобил „Фиат“ с 24-годишен водач от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост към с. Катунци е излязъл в ляво от пътното платно, блъснал се е в ограда на парцел и в крайпътно дърво. Водачът на автомобила е пострадал с разкъсна рана в областта на главата, комоцио и счупени бедро и шиен прешлен. Пробата за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отчела 1,16 промила.

На 12.02.2023 г. около 16:50 часа по пътя от гр. Благоевград към парк „Бачиново“, лек автомобил „Опел Вектра“ с 30-годишен водач от Благоевград на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил странично в лек автомобил „Опел Зафира“ с 40-годишна водачка от Благоевград. С болки и оток в лявата част на лицето е пострадала 38-годишна пътничка в лекия автомобил „Опел Зафира“. Пробата с техническо средство е отчела наличие на 1,42 промила алкохол в издишания въздух на 30-годишния водач.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *