Симитли отдаде почит към Васил Левски – Апостола на свободата

 С ритуал по поднасяне на венци и цветя в Симитли бе почетена 150-та годишнина от гибелта на великия Апостол на свободата – Васил Левски.  

Събитието започна с шествие, предвождано от барабанчик, начело на което застанаха кметът на община Симитли Апостол Апостолов,  председателят на Общински съвет – Вилимир Александров и Стефан Апостолов.

 Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли поднесоха рецитал, посветен на Апостола на свободата. Бяха представени и едни от най-красивите български стихотворения, посветени на революционера!

 Пред бюст-паметника на Апостола на свободата, разположен в мемориалния парк на Симитли на площад „Септември“, се събраха граждани и гости, зам.-кметове на общината, кметове на населени места от общината, общински съветници, служители на Общинска администрация – Симитли, представители на образователни институции, културни дейци и граждани.

 Венци и цветя в знак на признателност пред националния герой на България положиха и Blue brothers – Симитли, които са привърженици на ФК „Левски“ (София).

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *