Dance & Taste от Армения, Монголия, Казахстан… в Благоевград (снимки)

Пъстра палитра от танци, гозби, култура и традиции обагриха Благоевград в седмицата на многообразието в Американския университет. След Ковид-паузата, празникът на културното многообразие се завърна с красотата си. Традиционната Международна седмица даде възможност на участниците да преживеят емоцията от живото общуване, която така липсваше на всички поради рестрикциите, свързани с пандемията от COVID-19.

Кулминацията на седмицата беше в неделя, когато всички любители на кулинарията и танцовото изкуство станаха част от едно невероятно преживяване, изпълнено с много аромати. Dance & Taste фестивалът надмина всички очаквания за изкушаващи рецепти и завладяващи танци под ритъма на прекрасната национална музика на различните държави.

Поредицата от събития, която помага на университетската общност да опознае националните и културните традиции на държавите, от които идват студентите, стартира на 20 февруари с презентации на държавите, в които бяха представени интересни факти за родните страни на студентите. Темата тази година бе „Митове и легенди“, а студентите на университета разказаха вълнуващи истории за митични същества и предания от техните държави.

На следващия ден се проведе приключенска „обиколка“ на света. По време на събитието участниците имаха възможност да се включат в традиционни игри, работилници, занаяти, калиграфия и други забавни дейности, характерни за страни от целия свят.

Тази година всички присъстващи на вечерта на талантите на АУБ имаха възможността да се насладят, вдъхновят и развълнуват от удивителните изпълнения на даровитите студенти, защото никоя международна седмица не е пълна без някои стари класики.

Американският университет в България се гордее, че е дом на студенти и преподаватели от над 50 страни, които споделят общи ценности. Международната седмица е само една от инициативите, които АУБ осъществява, за да отпразнува многообразието си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *