Опасно: с дрога в джоба и зад волана

Трима за задържани за притежание на наркотици в ръчен багаж или в джоба, един е спипан от полицаите да шофира дрогиран. Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 28.02.2023 г. на ул. „Опълченска“ в гр. Разлог, от полицейски служители на РУ-Разлог е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес Спринтер“, управляван от 33-годишен мъж от с. Първенец, обл. Пловдив. В хода на проверката, в мъжка чанта в автомобила е открит и иззет полиетиленов плик, съдържащ около 0,8 грама амфетамин. От полицейски служители на РУ-Банско е задържан 25-годишен мъж от гр. Благоевград. На 28.02.2023 г. на ул. „Найден Геров“ в гр. Банско той е бил проверен от органите на реда, като в кутия от цигари в джоба на якето му и в обитавана от него квартира в гр. Банско е открита общо около 1,28 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. В следобедните часове на 28.02.2023 г. в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград са поверени 35-годишна жена и 33-годишен мъж от града, като мъжът доброволно е предал полиетиленово топче, съдържащо около 0,31 грама хероин. За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.

Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК е образувано, след като около 01:00 часа на 01.03.2023 г. на ул. „Васил Друмев“ в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“. С техническо средство органите на реда установили, че 25-годишният водач на автомобила от гр. Банско шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *