Спомнихме си за Вальо Гошев с неговите рисунки с туш

Спомнихме си за Валентин Гошев – актьор, кинорежисьор и сценарист, който ни напусна преди година.

Група общественици от Благоевград решиха да организират изложба от негови рисунки с туш, както и представяне на новелата “ Пръстенът“, издадена от издателство „Еме“.

„Невероятен събеседник и разказвач, с прекрасно чувство за хумор, с много широк кръгозор, открояващ се творец. Той ни даде много и остави дълбока следа, може би още не осъзнаваме до какъв талантлив човек се имали възможност да се докоснем и  общуваме“ казаха присъстващите.

Изложбата се  реализира със съдействието на семейството му и най-вече на брат му, художника Антон Гошев.

Валентин Гошев завършва филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, в класа на проф. Георги Дюлгеров.  Има много участия като актьор и режисьор.

Пълнометражният си дебют прави през 2007 г. с романтичната драма „Самотни сърца“, където се запознава с Филип Трифонов и доброто им сътрудничество продължава и в заснемането на „Моторът“ през 2018г., където Гошев пък влиза и в ролята на Кмета.

Режисьор е на сериалите „Забранена любов“ (55 епизода, 2008 – 2009г.), „Кантора Митрани „, излъчван по ТВ 7 през 2012г., късометражния филм „Топъл ноември“ (2010г.) и игралните „Самотни сърца“(2007 г.) и „Моторът“(2018г.)

Едно от най – запомнящите му се актьорски превъплъщения остава образът на Златан в българския филм „Чужденецът“ на Ники Илиев. Участва като актьор във филмите „Подгряване на вчерашния обяд“, „Писмо до Америка“, „Моторът“…Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *