Някои типични грешки, които допускат играчите на покер на живо

Малко неща могат да подобрят остротата на ума така, както добрата кеш игра на покер на живо. Докато се изправяте срещу опонента си на зелената дъска, напрежението е голямо, защото сте наясно, че всеки Ваш ход може да Ви струва истински пари. Кеш игрите на живо се различават много от тези в онлайн казината с техните стратегически предизвикателства и постоянен натиск за получаване на пари. Те се различават много и от покер турнирите! Поради това играчите на кеш игри на живо са склонни към същите видове грешки. За да Ви помогнем да се научите как да играете покер с пари на живо и онлайн, сме Ви представили някои от най-често срещаните грешки.

Какво включват покер кеш игрите?

Кеш игрите, наричани още рингови игри, са просто покер игри, в които чиповете заместват истински пари. За кеш игрите няма определен начален или краен час. Можете просто да влезете в играта и да я напуснете, когато пожелаете. Казината често предлагат кеш игри на живо с различни лимити на масите, които са подходящи за всички бюджети. Много онлайн покер сайтове предлагат кеш игри, ако предпочитате да играете от уюта на дома си.

Покер турнири срещу кеш игри

Покер турнирите се различават от кеш игрите в казино, по това, че победителят взима всичко, докато губещите губят само своята входна такса в турнирите. В кеш игрите играчите постоянно печелят и губят истински пари. Освен това в кеш игрите често има големи стакове, което налага използването на различна стратегия. Благодарение на късите си стакове, играчите в турнирите често трябва да вземат решения само преди и по време на флопа, за разлика от кеш играчите, които трябва да вземат решения до ривъра. Поради това кеш играчите трябва постоянно да търсят стойност и да се стремят към маржове. Това прави играта много трудна!

Симулиране на страх

Използването на страха като фактор в играта е една от най-честите грешки, които кеш играчите допускат. От какво се страхувате? Какво е то? Страхът да не загубят всичките си пари, ако се натрупат! Това е нормално, но може да има и много вредни последици. Няма да сте на върха на играта си, ако действате плахо. Това ще има дългосрочен ефект върху приходите Ви. Трябва да признаете факта, че изборите Ви понякога водят до финансова печалба, а друг път до финансова загуба. За да печелите в покера, трябва постоянно да преминавате границата. Трябва да приемате чести краткосрочни загуби, за да постигнете максимална стойност в дългосрочен план. Това, че се страхувате да не загубите пари, не трябва да Ви кара да вземате лоши стратегически решения. Тези решения ще се обърнат срещу Вас и Вие просто ще бъдете използвани. Вместо това се концентрирайте върху това да играете по най-добрия начин през цялото време.

Твърде небрежна игра преди флоп

Начинаещите кеш играчи са известни с това, че играят твърде небрежно преди флоп, че са прекалено пасивни и че правят прекомерни колвания. Това е неправилно. Най-добрият начин на действие, когато сте изправени пред рейз, обикновено не е да колнете, а да пасувате или да направите 3-бет, освен ако не сте в позиция на голям блайнд или на бутона. Това се дължи на слабите шансове за пот, които имате, когато правите рейз, особено при големи рейзове. Освен това няколко играчи могат да окажат натиск върху Вас отзад и да Ви изтеглят с 3-бет от пота. В такъв случай отидете за голяма печалба или се приберете у дома! Бъдете решителни в играта си и избягвайте да правите скъпоструващи грешки.

Използване на средни по размер ръце за раздуване на банката

Когато играете кеш игри, често допускате грешката да залагате със средно силни ръце. За илюстрация могат да послужат вале каро и десетка каро върху вале от пика, осем от пика и шест от пика. Това е силна ръка в началото, но тя отслабва с повече залози и рейзове в пота. За предпочитане е да използвате средно силни ръце като ловци на блъфове, или ръце, които не правят залози с добра стойност, но триумфират, като предизвикват блъфовете на другите играчи. Обикновено е най-добре да използвате средно силна ръка, за да проверите. Стойността на ръката Ви се увеличава и можете да започнете да залагате, за да извлечете стойност, ако опонентът Ви демонстрира слабост, като чекира обратно или два пъти към Вас.

Пренебрегване на дълбочината на стака

Дълбочината на стака е от решаващо значение, когато става въпрос за онлайн покер турнири. Въпреки че играчите на кеш игри обикновено обръщат по-малко внимание на дълбочината на стака, отколкото играчите на турнири, тя все пак е от решаващо значение. Може би това се дължи на факта, че тъй като играчите купуват повече чипове в кеш игрите, вариациите в размера на стаковете обикновено са по-малки. Каквато и да е мотивацията, известен факт е, че печелившите играчи в кеш игрите оставят дълбочината на стака да определя стратегията им за префлоп рейзинг. Използвайте по-големи размери на 3-бета, когато играете с дълбоки ръце, и не давайте на опонентите си пот коефициенти, които им позволяват да колват със слаби ръце. Когато играете на къси позиции, използвайте размери на 3-бет или 4-бет, за да позволите последващо пасуване. По този начин ще можете да използвате блъфовете в репертоара си, без да се налага да вкарвате пари в пота.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *