Как да поддържаме обувките от естествена кожа

Сред най-важните компоненти от мъжкото облекло са обувките. Сред най-популярните предложения на пазара са тези от естествена кожа. Причината за това е официалния им вид, който ги прави подходящи не само за формални събития, но и за ежедневна употреба. Те са вечната класика, което създава предпоставка да бъдат актуални не само през текущия сезон, но и напред в годините. Ще откриете множество различни мъжки модели в каталозите на онлайн и физическите магазини, коментират от ТЕОДОР. 

За да запазите техния отличителен и безупречен облик, е необходимо да извършвате качествена поддръжка. Как да го постигнете?

Как се поддържат мъжките обувки от естествена кожа?

Всеки, който притежава кожени дрехи или аксесоари, знае че поддръжката им е деликатна задача, която изисква повишено внимание. Кожата е капризна материя, която обаче се характеризира с дълготрайност, износоустойчивост и красив външен вид. С времето се захабява, което променя външния вид на вашите мъжки обувки от естествена кожа. Ако искате те да запазят своя първоначален вид непокътнат с годините, трябва да извършите импрегниране. 

Следващата задача, към която трябва да се насочите, е честото им почистване и използване на боя при нужда. За целта можете да използвате подходящ пулверизатор. Съществуват и много продукти на пазара, които позволяват полирането на кожените изделия и придаването на техния бляскав вид. Трябва да употребявате тези продукти според инструкциите на производителя. 

Екипът на онлайн магазин Теодор напомня, че през зимните месеци е много важно да обърнете специално внимание на покритието им, защото при наличие на сняг и влошени метеорологични условия, улиците се посипват със сол, коeто може да повреди облика на вашите обувки. Винаги почиствайте мъжките си обувки от снега и солта след всяко носене. 

Импрегниране на мъжки обувки от естествена кожа – защо е необходимо и какво представлява?

Един от най-ефикасните начини да запазите кожените си мъжки обувки в отлично състояние, е чрез импрегнирането им. Този процес представлява нанасяне на специални препарати върху повърхността, които са на химическа основа и целта им е да увеличат устойчивостта и издръжливостта на материята. Можете да срещнете препарати за импрегниране в следната форма:

  • крем/паста – нанасянето се извършва на тънък или дебел слой чрез втриване и повтаряне на кръгови движения. На местата, където повърхността изглежда най-засегната, трябва да нанесете по-голямо количество. Важно е да оставите кремообразния продукт да изсъхне изцяло;
  • восък – в случай, че средството за поддръжка е под формата на восък, трябва да бъде нанесено прецизно, с мека кърпа. 
  • спрей – преди да напръскате с аерозолния спрей, почистете хубаво повърхността. Разпръсквайте равномерно, като спазвате разстояние от поне 10 см;
  • апликатор – тези продукти притежават гъбичка, която лесно и бързо нанася препарата. Позволяват равномерно да разпределите течността. Има компактни размери и може да се носи навсякъде. 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *