Готови за избори:

  • Общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград е 557, секциите с машинно гласуване са 447, а избирателите са 315 522 души. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 17. Бюлетините, изборните книжа и материали, които централизирано са отпечатани, както и избирателните списъци бяха получени на 24.03.2022 г. от упълномощени от областния управител служители и определени представители на РИК- Благоевград. Бюлетините за гласуване и останалите изборни книжа бяха доставени до 14-те общини от областта на 30.03.2023 г., като е осигурен превоз (сключени са договори за превоз за извозване и доставка на изборните книжа и материали) и е ангажирана охрана от ОД на МВР – Благоевград.
  • В сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ е организиран Работния център на РИК в деня на изборите, в който се приемат и обработват протоколите на СИК след приключване на изборния ден. Работният център ще се оборудва с работни маси, столове и свързаност в Интернет.
  • Осигурена е зала „Пейо Яворов“ в гр. Благоевград за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните избирателни комисии на РИК. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта. Осигурено е съдействие от „ЕЛЕКТРОХОЛД България“ ЕООД, Центърът за спешна медицинска помощ – Благоевград и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, за да се гарантира подходяща среда за работа на Изчислителния пункт към РИК, намиращ се  в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, с цел обезпечаване на безпроблемно приемане и обработка на протоколите на СИК от Районната избирателна комисия в изборната нощ.
  • Областна администрация- Благоевград е готова за провеждането на изборния процес, създадена е много добра комуникация и координация с РИК-Благоевград и всички общини, като целта е на територията на областта изборите да преминат спокойно и успешно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *