Прочистиха наркодилърите в Кресна

Млада жена и мъж от Гърция са в следствения арест за държане и разпространение на наркотици. Южните ни съседи се установили в град Кресна. В рамките на специализирана операция на полицията по противодействие разпространението на дрога, в жилищен етаж на къща в град Кресна са открити: бяла пластмасова кутия с тревиста маса с тегло 6,51 гр., която при полевия тест е реагирала на канабис; два флакона с прахообразно вещество с общо тегло 72,70 гр., което при полевия тест е реагирало на кокаин. Открити и иззети са и парични средства – 4150 лева и 150 евро. 26 г. жена от Кресна и 31 г. мъж от Р Гърция са задържани. За случая е уведомена прокуратурата, а в РУ Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1 от НК.

Двама са задържани в Кресна и в момент на извършване на покупко-продажба на наркотични вещества. При извършването на сделката в имот наблизо е открит полиетиленов чувал, който съдържал суха тревиста маса с тегло 11, 50 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Наркотичното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. Двете лица – едното от град Сандански, а другото от град Кресна, са задържани със заповеди за 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата, а в полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

В полицията в Сандански е получен сигнал и за лице от града, което държи наркотични вещества. Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Благоевград са извършили проверка в жилище на ул. „Ил. Макариополски“ в курортния град и са открили в 1 бр. черен чувал със суха зелена тревиста маса с тегло 445 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Жилището е обитавано от 51 годишен мъж от Сандански, който е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, в районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3, т. 1 от НК. Работата по случая продължава.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *