Американският университет обучава безплатно най-добрият младеж, социален предприемач

Шанс за младите: Американският университет и Нова ТВ търсят свежи умове, които да подкрепят в развитието им с безплатно обучение в АУБГ. Инициативата ще даде изява на младите социално ангажирани хора в страната чрез специален конкурс в чест на 20-годишнината на ЕМВА програмата на университета, а ексклузивен медиен партньор на инициативата е NOVA.

Стипендията покрива 100% от академичната такса за EMBA програмата на АУБ, като всички желаещи да се включат в подбора могат да го направят между 24 май и 15 септември 2023 година. Името на победителя ще бъде обявено не по-късно от 6 октомври, а награждаването ще бъде на 20 октомври тази година по време на гала вечер, която ще отбележи 20-годишнината на магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ.

„На фона на динамичната трансформация във всички сфери на живота търсим начин да създадем повече стойност за обществото. Ето защо съвместната стипендия на EMBA програмата и NOVA е посветена на социалното предприемачество. Докато повечето бизнес модели се фокусират върху максимална печалба, при социалното предприемачество печалбата вече не е основен приоритет. Ето защо ни е необходимо нов тип проактивно лидерство, ангажирано да проведе положителна социална трансформация. Това включва усилия за намаляване на бедността, насърчаване на институционална промяна, поощряване на включването, овластяване на жените и опазване на околната среда“, каза президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс.

„Подкрепата на социалното предприемачество е кауза, в която Нова Броудкастинг Груп инвестира от  почти 10 години. Щастливи сме да бъдем партньор на Американския университет в България в тази инициатива. Уверени сме, че стипендията NOVA EMBA Scholarship ще насърчи бъдещи и настоящи предприемачи да получат необходимите инструменти за усъвършенстване на академичните си познания и постигане на значими бъдещи цели. А това е от огромно значение за развитието и просперитета на обществото ни“, коментира главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

Кандидатите за NOVA EMBA Scholarship трябва да отговарят на всички общи изисквания за записване в ЕМВА програмата, а в допълнение към стандартния процес на кандидатстване следва да заявят участие и за стипендията. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от жури, в състава на което ще бъдат включени преподаватели от АУБ и представители на NOVA.

За целта бъдещите студенти трябва да подготвят бизнес план с обем от 5 000 до 6 000 думи, който представя тяхна предприемаческа инициатива със социална насоченост. Проектът трябва да описва доизграждане на вече съществуващ или начало на нов бизнес, който решава социален проблем.

За да отговори на всички изисквания, проектът трябва да съдържа елементи като социална или екологична мисия, иновация, устойчивост, ангажираност на заинтересованите страни, измерване на социалното въздействие, финансово и оперативно управление, осъществимост и партньорства за сътрудничество. Кандидатите ще могат да предоставят бизнес плана в нужната степен на детайлност, а в допълнение да приложат и свое професионално резюме, както и документ за владеене на английски език.

Заинтересованите бъдещи студенти могат да кандидатстват за стипендията, преди да бъдат приети в програмата, но ще я получат едва след като завършат процеса по кандидатстване и бъдат одобрени за прием.

В процеса на конкурса журито ще разгледа всички кандидатури и ще избере петима финалисти. Стигналите до заключителната фаза кандидати ще трябва да представят своите проекти на живо пред членовете на журито в Центъра за образование и култура „Илиев“ в Студентски град, София, на 30 септември.

Самите проекти трябва да бъдат качени на: www.aubg.edu/NOVA-emba-scholarship

Въпроси могат да бъдат изпращани на EMBAscholarships@aubg.eduВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *