Преподаватели в ЮЗУ с диамантени награди

Доц. д-р Росен Калпачки от катедра „Медико-социални науки“ и д-р Добринка Калпачка от катедра „Логопедия“ бяха отличени с „Диамантена награда“ от инициативата на Европейската организация за инсулти „Angels“, която има за цел да повиши качеството на грижите за болните с инсулт.

Европейската организация за инсулти (European StrokeOrganisation) за девета поредна година връчва този тип награда. Екипът на клиниката по нервни болести към УМБАЛ „Св. Анна“, чиито началник е доц. д-р Росен Калпачки, получи най-високото отличие за постигнати отлични резултати в областта на лечението на болни с инсулт за 2022 г.

Миналата година същата организация връчи на доц. Калпачки наградата Вдъхновител на годината за цялостния му принос към разпространението на съвременното лечение на инсулта в България, организирането на множество обучения за екипи от други болници и повишаване качеството на грижите за болните с инсулт.

Студентите от специалностите „Социални дейности“, „Логопедия“, „Кинезитерапия“, „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ във Факултета Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ имат възможността да черпят знания, умения и компетентности от световно признати специалисти, светила в областта на неврологията и лечението на инсулти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *