Започна строителството на улица „Дезудава“ в Сандански и с. Поленица

Стартираха строителните дейности за първия етап от изграждането на улица „Дезудава“ и прилежащите отклонения в местността „Нишан Таши“, която се намира в землището на град Сандански и с. Поленица. На теренът бе направена символична „първа копка“ от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет – Николай Шаламандов, архиерейския наместник Георги Танчев и представител на изпълнителната фирма.

Проектът е от голямо значение, тъй като районът е с висока степен на урбанизация, а жителите ще получат решение на проблема с достъпа до своите домове и имоти. В рамките на проекта ще се извърши облагородяване на улиците, които ще бъдат изцяло асфалтирани. Ще бъде изграден нов водопровод с пожарни хидранти, както и канализационна мрежа.

Новопроектираните улици ще имат обща дължина от 1296.60 метра, с пътно платно от 6 метра и тротоари с ширина между 1.00 и 2.50 метра от двете страни на пътното платно. Срокът за завършване на строително-монтажните дейности е 300 календарни дни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *