Животните в модата

Ново разследване открива опустошителните последствия от използването на материали с животински произход в модната индустрия. Производството им има голямо въздействие върху околната среда и животните, но много марки и потребители са безразсъдно наясно с цената зад тяхното използване.

Серия от разследвания разкрива жестоките практики, свързани с производството на материали с животински произход . Милиарди животни се жертвуват годишно заради текстила в модната индустрия. Много от тези материали са свързани с интензивно животновъдство и употреба на токсични химикали при обработката им. Въпреки че някои марки се отнасят хуманно към животните, гарантирането на стандарти е трудно в интензивното производство на материали с животински произход.

Използването на материали с животински произход оказва и сериозно въздействие върху околната среда, с интензивното животновъдство отговорно за голяма част от световните емисии на парникови газове и употреба на огромни земеделски площи.

Обаче има надежда – индустрията за материали от следващо поколение, иновативни процеси и алтернативни материали без животински произход вече са в разработка. Марки като Stella McCartney, Ganni и Hermès вече предлагат устойчиви и етични алтернативи на материалите с животински произход .

Преходът към по-устойчиви материали е от жизненоважно значение за модната индустрия. Заедно, като потребители и производители, можем да направим позитивна промяна към по-устойчиво и отговорно модно бъдеще.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *