Нещастен случай с бебе в Гоце Делчев

Семейството на Джумиле Чолакова от село Скребатно се сбра пред общинската болница в гр. Гоце Делчев, за да изрази своята скръб и недоволство след трагичната загуба на новородено бебе. Според тях, медицинска грешка е причинила смъртта на малкото.

През август месец, на шестия месец на бременността си, Джумиле почувства силни болки в корема и бе насочена към „Бърза помощ“ в болницата в града. Въпреки състоянието й, дежурният хирург д-р Фьодор Фидошев изписа инжекция и я направи да се върне у дома с обещание, че следващата сутрин да потърси гинеколог.

Състоянието на жената обаче се влошило бързо и тя роди у дома, срещу всички предписания. Съпругът й, Виктор Чолаков, беше свидетел на този трагичен момент. Семейството твърди, че това можеше да бъде избегнато, ако беше предоставена подходяща медицинска помощ навреме.

Семейството на Чолакова изразява своята ярост и изисква отговорността да бъде установена. Свекърът на Джумиле, Манчо Панюков, разкри, че д-р Фидошев е признал пред тях, че е допуснал грешка.

Завеждането на специална комисия за разследване на случая бе потвърдено от началника на „Спешна помощ“ в болницата, д-р Илия Божиков. Докато разследването продължава, д-р Фидошев ще продължи да изпълнява служебните си задължения.

Този трагичен случай повдига важни въпроси за качеството на медицинската грижа и отговорността на медицинския персонал. Семейството и обществото като цяло очакват разследването да бъде изчерпателно и справедливо, с надежда да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *