Хайде на фестивал на оперната и класическа музика в Банско!

Банско отново ще ни потопи в света на музиката. Фестивалът за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест“ ще се проведе под открито небе на централния площад на 25 и 26 август. Програмата на фестивала представя разнообразни музикално-сценични жанрове, които ще радват любителите на класическото изкуство.

На 25 август (петък), от 20:30 часа, ще бъде представлението на една от най-популярните творби на италианския композитор Джоакино Росини – комедийната опера „Севилският бръснар“. Това ще бъде вълнуващо изпълнение, което обещава да развесели публиката.

На 26 август (събота), от 20:30 часа, ще имаме възможност да се насладим на мюзикъла “Бодигард”, който се отличава с впечатляваща сценография и оригинална оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън. Този мюзикъл обещава да предложи незабравимо музикално преживяване.

Фестивалът не забравя и най-младите любители на красивата музика. Детска вокално-театрална формация „Таласъмче” ще представи спектакъла „Трите феи и спящата красавица“ в събота (26 август), от 10:30 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *