В Симитли ще правят бронирани коли за ескорти на НАТО и ООН

Бронирани автомобили made in Simitli – това ще стане съвсем скоро. В Симитли започват изграждането на завод за производство на бронирани автомобили. Заводът ще е филиал на International Armored Group /IAG/- водещ производител на напълно защитени бронирани автомобили с над 1000 служители на пет континента. Компанията има заводи в САЩ, Обединените арабски емирства и Турция, а филиали освен в България има и във Великобритания и Пакистан.

IAG осигурява бронирани превозни средства за организации на държавно ниво, включително ООН, НАТО и др. IAG беше избрана и от SpaceX със своя брониран автомобил Sentinel ARV за ескорт на астронавтите до стартовите площадки.

Как заводът се случва в Симитли??

Собственик на компанията е Антон Стефов – роден в Благоевград, завърил Математическа гимназия, машинен инженер е от ВМЕИ – София. През 1989 година емигрира в Канада.  След години опит в първата си фирма за бронировки в Канада, през 1996 г. създава International Armored Group /IAG/ – водещ световен производител на бронирани автомобили. „В Симитли и с кмета на община Симитли г-н Апостолов нещата станаха много бързо така, както станаха в Бургас. Работи се леко, с удоволствие“, казва Стефанов, чиято фирма вече има работещ завод в Бургас.

„Тук, в Симитли, съществува организация и инвестиционна политика на много високо ниво – има изградена високо технологична индустриална зона, видях местата (бившите погреби към поделението) – поне десет пъти съм се качвал горе, откъдето се открива невероятна гледка. Има много неща за оправяне, но благодарение на кмета на община Симитли, всичко става много бързо и ще продължа да работя с удоволствие тук. В момента организацията съществува и то съществува на много високо ниво в Симитли. Например, вчера бях на празника  на град Симитли ( 09.09) и днес сутринта видяхме отново чист, подреден град – с усмихнати и приветливи хора.“

Над 20 милиона лева е инвестицията на компанията в Симитли.

Интервю с инвеститора Антон Стефов можете да прочетете ТУКВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *