Студенти и докторанти от Югозападния и Пловдивския университет участваха в Неофитовите четения

Студенти и докторанти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ взеха участие в Неофитовите четения, които се проведоха в гр. Банско. Събитието е част от програмата за националните чествания по случай 230 години от рождението на Неофит Рилски.

На откриването на студентско-докторантския семинар присъства Неврокопският митрополит Серафим, който изрази благодарност към организаторите за програмата и съдействието им в организирането на събитието. Ректорът на Югозападния университет проф. д-р Борислав Юруков също приветства студентите и докторантите и им пожела успешно продължение на образователния път, вдъхновени от делото на Неофит Рилски.

Събитието бе модерирано от проф. д-р Валентин Китанов, който подчерта, че идеята на организаторите е Неофитовите четения да станат ежегодно събитие. Всички участници ги очакват сертификати за участие, а докладите, представени по време на семинара, ще бъдат издадени в електронен сборник.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *