Балкански младежки тинкатон 2023 събира студенти, които ще запознае с НАТО

Международният семинар „Балкански младежки тинкатон 2023“ ще се проведе в Благоевград от 28 септември до 1 октомври, организиран от Център за информация, демокрация и гражданска активност,  Департаментът по политика и европеистика на Американския университет в България и отдел „Публична дипломация“ на НАТО.

Предвижда се, че 25 студента от целия Балкански регион ще преминат през интензивно онлайн обучение преди самия семинар. Този курс ще им предостави по-детайлно разбиране за НАТО, нейните приоритети и усилията за ангажиране на младежката аудитория.

По време на семинара, участниците ще работят по създаването на предложения за комуникационна стратегия, която би позволила на НАТО да достигне по-широка младежка аудитория. Тези предложения ще засягат политиката, общественото мнение и външнополитическата ориентация на младежта от Балканите и ще предоставят нови идеи за креативно използване на комуникационни стратегии, за повишаване на обществената осведоменост, за социални каузи и благото на обществото.

Най-добре представилият се екип по време на семинара ще има възможност да пътува до Брюксел и да представи своите препоръки пред представители на НАТО.

Лекторите на семинара ще бъдат водещи експерти и професионалисти в областта на международните отношения, обществената дипломация и комуникации.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *