Югозападният университет домакин на Международна научна конференция с над 100 участници

Международна научна конференция в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ събра над 100 студенти, докторанти и млади учени от висши училища в България и чужбина.

Конференцията се проведе хибридно и се фокусираше върху научните изследвания и докторските дисертации. В на конференцията бяха обсъдени и въпроси, свързани с изискванията за разработване, представяне и защита на докторски дисертации.Откриването на събитието стана под патронажа на ректора на университета и включи пленарен доклад на професионалист в областта на качеството на научната работа. Конференцията подчерта важността на сътрудничеството и споделянето на знание сред младите научни таланти.

По повод откриването на конференцията бяха получени поздравителни адреси от проф. д.т.н. Л. Н. Теппер от Техническия университет в Тел Авив, проф. д.м.н. Владимир Уткин от Новосибирски медицински университет, проф. д-р Живко Давчев от Университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, акад. Христо Белоев – ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и от декани на факултети на ЮЗУ „Неофит Рилски“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *