Илко Стоянов: Успяхме да изградим салона на НХГ, предстои изграждането на още три нови салона и реновиране на училищните басейни

„По време на частичния ми мандат успяхме да спасим и реализираме още един забавен от предишни ръководства проект – салонът на Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, каза независимият кандидат за кмет Илко Стоянов. 

 „След многобройни неуспешни възлагания на обществени поръчки за изпълнение на строителството на салона, по време на мандата на г-н  Румен Томов през 2021-а година поръчката печели фирма „Монолитстрой-Чорбаджийски, Байкушев“ ООД.

След повече от половин година, фирмата отказва да сключи договор и възпрепятства изпълнението на обекта, който е финансиран с европейски средства. Заради тяхното забавяне имаше и реален риск Общината да изгуби целия проект“, разказа още Стоянов.
„В крайна сметка, още миналата година бе сключен договор с нов изпълнител, който изгради обекта успешно. Тази седмица беше разписан Акт 15 и веднага след изборите, учениците ще могат да ползват нова и съвременна база за спорт и други мероприятия!Предстои изграждането на още три салона и площадки. Всички налични басейни в училищата ще бъдат реновирани, за да подпомогнем и плувните клубове в града! Заедно ще продължим да подобряваме училищната среда за нашите деца!“, категоричен бе той.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *