4 души от Разлог са „Пазители на традициите“

Четирима жители от община Разлог бяха отличени с престижното звание „Пазители на традициите“. Този почетен статус беше присъден на тях от Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“, като признание за тяхната ангажираност и преданост към запазването и предаването на българските традиции, занаятия и култура.

  • Веска Жегова, майстор в изработването на традиционни бродерии, носии и мънистени колани, получи титлата в категория „Личност“.
  • Димитър Парапунов, майстор на кукерските костюми, беше удостоен в категория „Занаятия“. Елисавета Белчева, майстор в приготвяне на традиционни питки, хлебни изделия и баници, беше отличена в категория „Кулинария“. Костадин Хаджиев, художник, чрез своите творби пресъздава разложки обичаи, традиции и природни картини, спечели титлата в категория „Изобразително изкуство“.

Освен тези отлични личности, историческият музей в Разлог бе признат като „Пазител на традициите“ в категория „Организация“. Също така, село Бачево и Народното читалище „Просвета – 1908“ от село Баня бяха отличени съответно в категориите „Населено място“ и „Фолклор“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *