Снимка: Административен съд - Благоевград

Със свидетел от София и неуспял кандидат-съветник спорят за кметския избор в Симитли

Административен съд – Благоевград разпита свидетели по оспорения избор за кмет на община Симитли. 

Софиянка, „гастарбайтерка“ в Симитли даде показания за изборния ден в Симитли, неуспял кандидат-съветник разсмя съдебната зала: „-Она, Снежана, седеше до вратата и ги забавляваше. Да не гледат що става. -Как ги забавляваше? -Еми, от една тетрадка им разказваше за законите…“, с това, според Антон Осеарски, се опорочило гласуването на първи тур, в който избор и той участвал като кандидат за общински съветник, но пред съда не успя да каже от коя партия.

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Дамян Качулски, кандидат за кмет на община Симитли против  Решение №118-МИ/30.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Симитли, с което е обявен изборният резултат от проведените избори за кмет на община Симитли на проведените на 29.10.2023 г. местни избори.

По искане на жалбоподателя съдът допусна разпит на свидетели и събра гласните показания на двама свидетели. Съдът допусна и оглед на избирателните списъци в три секционни избирателни комисии на територията на община Симитли, които да бъдат предоставени от служба ГРАО за следващото заседание по делото, насрочено за 21.11.2023 г. от 15:00 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *