Модно ревю-конкурс в Югозападния университет

В рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата в Югозападния университет се проведе модно ревю-конкурс, организиран от специалността „Мода“. Над 20 колекции на талантливи млади дизайнери от Югозападния университет, Националната художествена академия и Нов български университет бяха представени на подиума в Първи учебен корпус.

Специален гост на събитието беше г-жа Ивона Расийска, представител на фирма „Савия“ ЕООД. Тя обяви, че на Световното първенство в Бахрейн националният отбор по картинг на България ще бъде облечен с екипите, проектирани от Ралица Витанова, студентка в специалност „Мода“, която спечели конкурса.

Журито от професори от различни университети, определи победителите в конкурса. Първа награда от Югозападния университет беше връчена на Добринка Казакова за колекцията „Men, made in Bulgaria“. На второ и трето място се наредиха Йоана Мирчева с „Dandelions“ и Галя Джупанова с „Мълнии“. Ралица Витанова получи поощрителна награда.

От Националната художествена академия, първа награда отиде при Сю Йян за колекцията „Пъстър сън“. Второ и трето място бяха присъдени на Петя Гунчева и Деница Целова. В Нов български университет първо място спечели Кристина Любенова за колекцията „Живот в природата“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *