DCIM100MEDIADJI_0037.JPG

Обществена поръчка за технически проекти за ремонт на мостове в благоевградска област

До 18 декември се приемат оферти в обществена поръчка за избор на изпълнител за разработване на  технически проекти за ремонта на Дъговия мост на път I-5 Русе – Бяла и на съоръжението над река Струма при село Тополница на пътя III-198 Петрич – Гоце Делчев.  Общата прогнозна стойност на поръчката е 258 333 лв. без ДДС и е разделена на две обособени позиции.

В първата обособена позиция е проектирането при ремонта на мостовото съоръжение над река Струма при 62-ри км на път III-198 Петрич – Гоце Делчев в района на село Тополница. Третокласният път е единствената пътна връзка на селата Ръждак, Дрангово и Тополница с Петрич. Мостът е с обща дължина 204 м. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за изготвянето на технически проект за ремонтно-възстановителните работи на Дъговия мост над река Русенски Лом на път I-5 Русе – Велико Търново при входа на Русе. Съоръжението преминава и над ж. п. линията Русе – Горна Оряховица и ул. „Св. Димитър Басарбовски“ в областния град. Мостът, с дължина 445 метра, е с нарушена товароносимост и  компрометирани елементи на долното строене. Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

Проектантските работи в двете обособени позиции трябва да бъдат изпълнени за 150 дни в три междинни етапа. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Повече подробности и файлове на този линк: Регистър на обществените поръчки (eop.bg)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *