Банско, Разлог и МВР работят заедно за безопасен зимен туристически сезон

Работна среща в Банско, инициирана от кмета на града, Стойчо Баненски, с цел координация и подготовка на мерки за поддържане на безопасност и ред през предстоящия зимен туристически сезон в общините Банско и Разлог.

На срещата присъстваха кметът на община Разлог, Красимир Герчев, директорът на ОД на МВР – Благоевград, ст. комисар Даниел Димитров, комисар Димитър Ичев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция, както и началниците на полицейските управления в Банско и Разлог. Целта на срещата беше създаване на организация и координация между общинските власти и органите на реда, осигуряване на ред и безопасност в региона по време на зимния сезон, когато се очаква интензивен туристически поток.

Предвидените мерки включват превенция и противодействие на престъпността, подобрение на безопасността на движението и контрол на паркирането, осигурявайки комфорта на жителите и гостите. През настоящия зимен сезон в Банско ще бъдат разположени международни патрули от полицаи от България, Румъния и Гърция, които ще съдействат и на територията на община Разлог.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *