Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в ЮЗУ с награди от Седмата балканска танцова олимпиада

Студенти от специалността „Съвременна хореография“ в Югозападния университет се отличиха на Седмата балканска танцова олимпиада, организирана от „Балкански Алианс“, която се проведе в Белград. Под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева, студентите представиха свои авторски хореографии и спечелиха четири награди.

В категория „Дует“, студентите Ния Малешкова и Мартин Карагьозов спечелиха първо място с хореографията „Остани“, която е техен съвместен творчески продукт. В категория „Соло“,първокурсничката Ния Малешкова спечели първото място с хореографията „Любовта е сляпа“, второ място заема Райна Радева с „Жажда за живот“, а третото място бе за Мартин Карагьозов с хореографията „Стрела от отсрещния бряг“.

Освен тези призови места, двама от студентите получиха възможност за едноседмично обучение в Института за съвременни танци в Белград. Следващата проява на студентите ще бъде на 28 ноември 2023 г. в Дома на културата в София, където те ще представят самостоятелен концерт-спектакъл „Коледни звезди“. В програмата на събитието ще бъдат включени авторски хореографии от различни стилове и жанрове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *