Община Благоевград е готова за зимата

Областният щаб за изпълнение на областния план за защита от бедствия в област Благоевград се събра, за да обсъди оптимизацията на организацията и координацията на дейностите по подготовката на областта за зимния сезон 2023-2024 г.

Извършена е профилактика на съоръжения и обходи на трасета на електропроводи. Енергийната компания ЕРМ Запад заяви, че разполага с високопроходима техника за аварийно възстановителни дейности. В областта са взети всички необходими мерки за здравното и медицинско осигуряване на населението при зимни условия, включително превантивни мерки за намаляване на последствията от зимни бедствия.

Фирмите, отговорни за зимно поддържане на пътищата, заявиха готовност с техника, материали и денонощни дежурства. Областният управител Мария Димова подчерта важността на добрата организация и сътрудничество между институциите, за да се посрещнат зимните условия и да се справи с всяка извънредна ситуация. Областна администрация поддържа постоянен контакт с общинските кметове в областта, за да осигури тяхната готовност за зимни бедствия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *