Ученици от гоцеделчевско дават идеи на общините за решаване на обществени проблеми

В Гоце Делчев ученици от четири общини – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, проведоха заключителната дейност на проекта „Младите решават“, който се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности за 2023 г. Проектът имаше за цел да предостави условия и подкрепа за реализиране на инициативи от и за младежи, насочени към повишаване на тяхната гражданска активност и участие в местните процеси.

Ръководителят на проекта, Рахим Арнаудов от Сдружение „Неврокоп“, посочи, че основната идея беше да се научат младите хора как функционира местната власт и какво зависи от нея. На заключителния модул на проекта присъстваха кметове, заместници-кметове и съветници от четирите общини.

Участващите ученици представиха свои предложения към местните власти за решаване на публични проблеми в съседни общини. Например, реконструкция на кръстовището между бул. Гоце Делчев и ул. „Панаирски ливади“ в Гоце Делчев, за да се облекчи трафикът. Организаторите планират сътрудничество в подобни проекти с младежи от Северна Македония и Турция.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *