Кюстендил се превръща в Коледен рай този декември – базар, музика и топло настроение

Вълнуващите планове за Коледните празници в Кюстендил бяха представени от кмета инж. Огнян Атанасов и зам. – кметът Кристиян Иванчов. Градът се подготвя за пълна трансформация с откриването на Коледното градче на 16 декември, включващо 16 дървени къщички и разнообразни събития. Специални работилници за деца, увлекателни концерти и томбола на Нова година са само част от програмата. Всички местни търговци имат възможността да се включат в този уникален базар, като къщички могат да бъдат наети до 8 декември.

Цената на къщичка ще бъде символична- 5 лв. на ден – сподели кметът. Градът обещава различна Коледна атмосфера, с акцент върху традиционните стойности и бизнеса в общината. Алкохолната политика е съобразена с умереността – предлага се единствено греяно вино. Освен това, празничното осветление ще преобрази центъра на Кюстендил, включително градинката на Чифте баня и Колушко дере, за да зарадва жителите и гостите на града.

На 2 декември,събота ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха в 17.30 часа. Тогава ще има и заря. На 25 декември ще има концерт на джаз групата Ginger Groove, коледни  работилници за деца и Приказни игри с Ани. На 26 декември от 11. 00 до 13- 00 часа ще има концерт на нашата съгражданка Симона Петрова- Мона, анимация аз деца и Коледни работилници за деца. На 27 декември програмата включва изпълнения на Елеонора Божанова и Георги Илиевски и кукерски групи от община Кюстендил. На 31 декември програмата започва в 23.30 часа с концерт на Йоана Сашова и Димана Боянова и томбола с награди.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *