Говори кметът на Благоевград от предходния мандат:

✅ На едната от снимките виждате общините, които са кандидатствали за БЕЗВЪЗМЕЗДНО финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). На другите виждате регистрацията на Индустриален парк за високотехнологични интензивно базирани на знания услуги „HIGH-TECH PARK BLAGOEVGRAD“.
❌ Община Благоевград не е сред кандидатствалите общини и съответно няма как да получи финансова помощ в размер до 40 000 000 (четиридесет милиона) лева, защото трябва да я поиска. Така се случва в реалния живот – трябва да имаш амбиция, знания и да работиш.
❓Община Благоевград има регистриран индустриален парк, както и оператор на този парк – 100% общинско дружество, но намерението на настоящия кмет не е да изгражда индустриален парк, а да предаде общинския имот на държавата. Не знам защо, а и нямам логично обяснение, тъй като никой не води дело за собственост срещу община Благоевград за въпросния имот.
⁉️ Не знам също така, как смяташ да привличаш инвеститори, след като няма какво да им предложиш, освен общи приказки. Общите приказки вършат работа на избори, особено ако ги напоиш с омраза и лъжи, но не могат да излъжат инвеститорите. Инвеститорите искат добро отношение, но и терени, където да се позиционират и развият идеите си за бизнеса.
✅ За малкото време, в което бях кмет инвеститорите получиха доброто отношение, но за съжаление нямахме терените, където да ги настаним. Цялата изостаналост на община Благоевград за последните десет години, успяхме да наваксаме за две. И не, не съм лично засегнат, че в момента не съм кмет на община Благоевград, но ме боли че с такава скорост се съсипва всичко, което съградихме за хората на Благоевград, всичко в което вложихме сърце и душа!
❌ Можеше поне в създаването на условия за инвеститорите да има някаква приемственост. Но поне към настоящия момент е очевидно, че „Благоевград НЕ може“!
П.П. Докато предоставят на вашето внимание някакви „умнокрасиви“ публикации във фейсбук, припомняйте си, че инвеститорите искат реални индустриални паркове и зони, а не снимки и обещания в социалните мрежи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *