Наградиха журналисти отличени в конкурс за борба с наркотиците

В зала „22-ри септември“ в Благоевград се проведе церемония по връчване на наградите в конкурса „Сърце и Слово срещу Наркотиците“. Кметът Методи Байкушев и посланикът на Ирландия в България Н.Пр Мартина Фийни връчиха отличията на наши журналисти. Тази година в  конкурса за популяризиране превенцията на наркоманиите бяха наградни журналисти в три категории:

–       Категория „Електронни медии“

Голямата международна награда – плакет и грамота, бе присъдена на Атанас Величков – главен редактор на сайта „tribuna.mk“ от Скопие.

Голямата национална награда получи Радио Благоевград.

–       Категория „Печатни медии“

Голямата международна награда – плакет и грамота – Роберто Савиано – за книгата „Куражът винаги е сам“ (Solo il coraggio), посветена на Джовани Фалконе, Национална награда – плакет и грамота – благоевградският журналист Румен Жерев, издателство „Българска история“.

–       В Категория „Документално кино“ бяха излъчени четирима победители:

Ангел Бончев за „Светецът Светкавица“, филм за св. вмчк. Ефрем Нови и Валери Яков за филма „Животописни бележки за един Костурски войвода“.

Даниела Тренчева за „Ничия земя” по Нова ТВ, Мира Добрева – за филма „Въртележка“ – част от поредицата „В кадър“ на БНТ и за предаването „Отблизо“ със заглавие „За трудния път от наркотиците до свободата“.

Конкурсът, провеждан в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, убита по поръчка на наркодилър на 26 юни 1996 г. – Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, има за цел да отличи и подкрепи журналисти, които допринасят за борбата с наркотиците.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *