PR студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” представиха комуникационни кампании в конкурса „Като Бернайс“

На 23-ти ноември 2023 г. в гр. София се проведе студентският конкурс „Като Бернайс“ посветен на личността на Едуард Бернайс, който е сред основоположниците на ПР професията. Специалност „Връзки с обществеността“ към Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе представена от два отбора в колаборациите Александър Стаменов-Деяна Доклева и Димитър Димитров-Георги Заяков.

Целта на конкурса е да се създаде практическа среда, която да стимулира креативността на бъдещите специалисти.Тази година пред тях се постави предизвикателството да създадат план за „Мотивираща кампания, която да насърчи целевата аудитория да премине от Едисоновата крушка към лед осветление“.


В изпълнението на задачата студентите демонстрираха теоретични знания и практически умения, като акцентираха и върху приложението на изкуствения интелект в сферата на комуникациите. Студентите защитаваха проектите пред жури в състав менторите на всеки отбор и председателя на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Ръководители на ЮЗУ екипите бяха доц. д-р Славянка Ангелова и гл. ас. д-р Любомира Христова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *